Bachelor i Østrigs bjerge

Skrevet af

(En solo-beretning fra Mette)

AAHH! Pludselig kunne jeg trække vejret igen!

Vinteren 2015 har været lettere presset: Alle fag har fokus på de afsluttende eksamener til sommer og bacheloren skal afleveres den 7. april!

Så da uge 8 kom uden planlagt ferie, og min bror ringede hjem fra pisten med rapport om høj sol og perfekt sne, blev det nok!

Jeg tog en hurtig beslutning, smed lidt skitøj i støvletasken, tog computeren i hånden og sprang ind i toget mod Københavns Lufthavn. Det var allerede onsdag, men tre dage på ski er bedre end slet ingen!

Det var et fantastisk held, at jeg tog afsted onsdag. 600 kr for flybilletten: Det ser ud som om det generelt er den billigste dag at rejse fra Kastrup til Salzburg på **Making a mental note!**

Destinationen var St. Veit, en lille landsby nær pisterne i Alpendorf. Her bor min lillebror for anden vinter i træk – han er blevet bidt af livet som skiinstruktør! Mads havde skaffet mig et lille værelse på Hotel Rustica. Hotellet var præget af bjælker og blomster – i ægte idyllisk tyrolerstil. Familien var de mest søde, energifyldte, oprigtigt interesserede, gæstri og hjælpsomme mennesker. Værelset var lille, men hyggeligt – en enkelt seng, et lille bor og pænt toilet og bad. Teressen var vendt mod pisten og solen strålede fra en skyfri himmel! Jeg kunne allerede mærke, hvordan bjergluften klarede mine tanker.

Jeg smed taskerne og hoppede direkte i støvlerne og op på pisten. Tre dage på ski er ikke meget, men jeg havde min check liste:
Kaiserschmarren, apfelstrudel og masser af skiløb.

Jeg har været i Wagrain flere gange før. Der er mange muligheder for skiløb, da pisterne forbinder flere skiområder – fra Alpendorf til Wagrain til Flachau og videre endnu (St. Veit ligger ved Alpendorf). Personligt er jeg glad for Alpendorf: her er pisterne en smule bredere og køerne en smule kortere. Derudover har de for nyligt etableret en ny funpark, som fungerer ret godt også for begyndere.

Under Buchau-hütte er en lille solterasse med udsigt og alpemusik – her fandt jeg det optimale studiespot. Bjergluft,solskin og kejserschmarrn er fantastisk for inspirationen! Østrig får derfor min varmeste anbefaling som studiested!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tips

 • Must eats
  • Det søde køkken
   Kaiserschmarren og Apfelstrudel er MUST EATs, når du er i Østrig. Kaiserschmarren er en slags tyk pandekage, som er skåret i små stykker og serveres med floormelis og frugtkompot. Den er bedst, når den serveres i en stor, dampende varm pande. Nogle steder flamberes den endda i rom.  Apfelstrudel er en æbletærte med en midte af saftige æbler og kanelremonce, som helst skal serveres med varm vanillesauce.h- KaiserschmarrenKreisten alm For enden af 6-stolelift nr. 54
  • Det salte køkken
   Gullashsuppe og Tiroler gröstl er ligeledes lokale lækkerbiskner. Gullashsuppe er en krydret suppe med mørt oksekød og kartoffeltern. Tiroler gröstel er biksemad, ofte serveret med spejlæg på en stor, varm jernpande. Begge retter er et godt valg til frokoststoppet – hvis altså ikke du bare skal spise dig mæt i en kæmpe pande kaiserschmarren..
 • Spisesteder
  • Kreisten alm
   Her kan du få den ultimativt BEDSTE APFELSTRUDEL mit vanillesauce.
   Du finder den for enden af seks-stoleliften nr. 54 i Alpendorf.
  • Buchau-Hütte
   Her er en skøn terasse gemt neden for ståltrappen til venstre for den udendørs bar
   Du finder den midt på Buchau pisten i Alpendorf:
   Hvis du tager Alpendorf gondolbane nr. 61 op og kører til venstre, kan du fange seks-stoleliften nr. 56 op. Så ligger Buchau Hutte lige nedenfor.
  • Krapfen alm
   Dette er en sjov lille familierestaurant, som har det mærkeligste menukort. Her kan du smage frisklavede donuts fyldt med alt fra biksemad og saurkraut til syltetøj og flødeskum. Mange på pisten talte varmt om stedet. Det meget sjovt at prøve, men ikke specielt lækkert efter min mening.
   Du finder den på vej ned fra Grafenberg på Wagrainsiden:
   Hvis du tager den røde pist ned, er det den sidste hytte. Hvis du har G-linket på venstresiden, ligger Krapfen alm skråt nede til højre.
 • St Veit
  • Hotel Rustica er klart stedet at bo i St. Veit. Det er et skønt hotel, eget af en dejlig familie og det er i Rusticas bar, at byen samles om aftenen til både hygge og festligheder. Byen er meget lille med en smuk kirke og en lille Spar-købmand. Skibusserne er nemme at tage, men kører lidt for sjældent. Derfor fungerer det ikke optimalt uden egen bil.
 • Transport
  • Transporten fra Salzburg var fantastisk nem:
   Bus fra SLZ lufthavn til hovedbanegården kører hver 10. min. – 3 euro
   Tog fra hovedbanegården til St. Veit kører flere gange i timen – 11 euro
   (taxa 100 euro)
   www.rome2rio.com var en fin guide til ruten, men tiderne og priserne afvigede lidt.

Skriv et svar