Bali – første dyk

Skrevet af

“It is just you, and your bubbles”, dette var svaret på, hvordan det føltes at dykke, da vi meget spændt, sidder i den lille båd der skal bringe os ud til vores allerførste dyk nogensinde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bali er et mekka for aktiviteter og her kommer man ikke uden om vandaktiviteter. Du kommer langt med snorkel udstyr og alt efter hvor du er på Bali eller de små øer omkring Bali, kan du se masser af fisk, flotte koralrev og fx skildpadder. Det er dog, noget andet at få lov til at komme lidt dybere ned under havoverfladen.

Vores lokale chauffør på Bali havde opfordret os til, at når vi ville prøve at dykke, skulle vi tage til det nord vestlige Bali og dykke ved Manjangan. Vi valgte derfor at have base et par dage i Lovina, som ligger i det nordlige Bali. Vores chauffør fandt et dykker firma, som hurtig fik ordnet papirerne og dykkerudstyret og så var vi ellers afsted mod det vestlige Bali, op til nationalparken. Manjangan er en lille ø der ligger lige ud fra nationalparkens kyst, her finder du store lodrette koralrev og et rigt dyreliv.

Vi følte os i trygge hænder fra starten. I det lave vand, fik vi hurtig fat i grundreglerne og føling med dykkerudstyret, så vi var heldigvis hurtig af sted, ude på vores første dyk. Vi var kun os og en erfaren lokal dykkerinstruktør, hvilket kun gjorde oplevelsen bedre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi havde et dyk om formiddagen, så var det op på båden og få den medbragte frokost, mens vi blev fragtet til et nyt sted og fik et dyk mere. Hvert dyk varede ca. en time.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hvis man gerne vil have dokumenteret dykketuren og ikke lige er i besiddelse af udstyret til at tage sit kamera dybt ned i havet, har instruktøren mulighed for, at få dit kort over i hans kamera og derved tage billeder for dig, mod et mindre beløb. Vi fandt dog hurtig ud af at han nok ofte dykkede med folk der elsker turist billeder, for vi blev alt for mange gange opfordret til, for os akavet opstillinger foran koralrevet. Til næste gang skal vi have lærte at signalere under vand “så har vi nok billeder af os selv”:). Det er dog pengene værd at han tager billederne, for man kan nyde turen og det giver nogle flotte billeder med hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

På vores tur så vi mange fisk og smukke koralrev. Ved Manjangan og ikke mindst andre steder på Bali, kan der bydes på dyk med Hajer, Mantarokker, skildpadder og ikke mindst den mystiske Mola Mola! Vil man se disse større dyr, vil det nogle steder kræve dykkercertifikat.

Det at komme ud at dykke, var en helt fantastisk oplevelse, så husk du behøver ikke nødvendigvis at tage dykkercertifikat for at få oplevelser på dybt vand.

Kan kun opfordre til, at hvis du drager til fantastiske Bali, snyd ikke dig selv for et dyk. Det er næsten som meditation under vand, når det bare er dig og dine bobler….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv et svar