Besøg Dani stamme i West Papua og dyk i Raja Ampat

Skrevet af

Enestående oplevelse i Wamena i West Papua på Ny Guinea og dykning i smukt natur ved Raja Ampat

Fed overskrift og endnu bedre at gøre.

Jeg kan kun anbefale, at du til at besøger en af de mest originale og uspolerede steder i verden – Vest Papua i Indonesien.

Hvad kan du se og møde der? Du vil møde meget gæstfrie Dani stammer, der er meget gæstfrie og glade for at du besøger dem.

Welcome to the villadge

Velkommen til stammen

Welcome to Raja Ampat

Velkommen til Raja Ampat

Du vil se oprindelige Dani stammer, der lever i harmoni med naturen og det omkringliggende jungle.

Dani stammerne vil gerne have besøgende bare husk at betale (små penge) dem for deres arbejde og indsats.

Det er billigt og ikke overpriset.

 

 

Efter turen til landsbyen kan du tage nogle dage i  marine naturparken Raja Ampat verdensklasse dykning.

Dykningen er komfortabel og vandet er 30 grader og det er OK let at dykke bare følg rådgiver fra de dygtige dykke hjælpelinjer de arbejder hårdt for at give dig en god tid.

Hvad skal man se i Wamena og hvordan rejser man fra Wamena til stammen.

Vel ankommet til Wamena (kan kun gøres med fly), vil du sandsynligvis have lidt tid til at klimatisere og se Wamena en typisk West Papua by med masser at se.

Wamena main streetWamena er en typisk West Papua by befolket med indonesere.

Masser af liv og mulighed for at shopping køb tøj billigt og skræddersyet.

Jeg købte polo, bukser, sokker og sko til mindre end 30 og til min kone købte jeg en skræddersyet kjole (meget smuk silke) for omkring 100 tag den …..

I Wamena kan du også gå til det lokale marked købe lokalt håndværk og få en snak med de lokale Dani stamme folk.

Jeg vil fortælle dig en hemmelighed: Tag en pakke cigaretter i lommen det er hård valuta i Wamena.

Market place fruitsMarket craftmanship markedspladsen kan du købe alt og jeg mener virkelig alt – fra en gris til en smuk håndlavet halskæde, alle for små penge – husk cigaretter, når du prutte om prisen med mænd.. Pig for sale

Trekking til landsbyen

Når du rejser til landsbyen, skal du have trekking udstyr, der er ingen restauranter og alt leveres af naturen.

Hav gode vandresko, rygsæk, tøj og sovepose til temperaturer mellem 5-10 grader det bliver koldt om natten – i dagtimerne er temperaturen omkring 25 grader.

Tag også masser af batterier med til kameraer (medbring en mobiltelefon til nødopkald men vær opmærksom på, at dækningen er svag), og hvis du vil, et solcellepanel til opladning af batterier.

Du skal også medbringe madlavningsudstyr og vandbehandlingsudstyr til rensning af flodvand til drikkevand og en førstehjælp taske, mest fordi du ikke vil have adgang til en læge eller apotek, når du har forladt byen.

Du skal også bruge en guide til at vise dig vejen der er kun små stier i junglen, find guide i lufthavnen når du er i Wamena.

Du kan med fordel også ansætte en bærer, og ved slutningen af vejene ud af Wamena vil du finde små handelspladser opkøberne køber kaffe fra lokale landmænd – Der kan du ansætte bærer, ofte lokale på vej hjem til landsbyen.

trading place carrierPå handelspladsen kan du ansætte en bærer og bliv ikke overrasket, hvis det er en ældre kvinde i en alder af 60+ kvinder i West Papua arbejder hårdt i modsætning til deres mænd de går kun på jagt, ryger og fra tid til anden at kæmper de en lille hyggelig krig. (Bare rolig – de ikke involverer turister)

 

 

 

Nu på vej i junglen og turen går til stammen i landsbyen.

Turen går over og gennem floder og op over stejle bjergsider, du kommer til at elske den bærer. Route to the tribe

Husk at nyde sceneriet og udsigten på vej til landsbyen – og tal med lokalbefolkningen – brug guiden som tolk.

På vejen tager et stop over i den berømte hule, hvor “mennesket” er skabt  forsøg at få de lokale til at fortælle dig legenden og besøg en landsby på vejen, måske vil de vise dig deres hellige mumie.

 

Se video og oplev hvordan  en Dani stammen dig velkommen til landsbyen krigere kommer ud fra landsbyen

 

I Dan landsbyen kan du deltage i lokal fest, herunder en gris tilberedt i en “jordovn” (hul i jorden med varme sten) grisen du vil helt sikkert have set løbe rundt i landsbyen – før det blev din middag.

 

Husk det er naturen, den ens død den andens brød.

Dinner Snart bliver grisen middag for 25 personer – tilberedt i original jordovn, tilbehør sødekartoffel og bregnesalat og rødt mos af en frugt jeg ikke kender.

Du bestemmer, hvor lang tid du  vil være eller bo ved stammen og vejen tilbage er lige så smuk som vejen ud.

Vejen tilbage fører dig gennem Wamena og brug nu lidt tid i byen at få et bad og lav lidt shopping – besøg lokale restauranter, de er overalt og gør god mad – Indonesisk.

 

Dykning i Raja Ampat efter besøg ved Dani stammen.

Forkæl dig selv med dykning i Raja Ampat verdensklasse dykning i en marine naturpark.

Hvad kan man se? Let at besvare, kan du se det hele små til store, smukke koralformationer, pygmæsøheste, mandarin fisk til Manta og bunker af hajer.

Medbring din eget dykkerudstyr eller bare lej det  meget lettere og komfortabelt, de har godt udstyr, som er regelmæssigt vedligeholdt.

Det du skal bruge til dykning i Raja Ampat er: let BCD, regulator, T-shirt og shorts, husk at bruge UVbeskyttende T-shirt hård sol på havet.

Hvis du besøger området i perioden fra juni til august brug en tynd våddragt til komfort lille “usynlig” jelly fisk, der kan stikke en smule – ikke noget at bekymre dig om det er bare lidt ubehageligt – prikken på den bare hud.

Certifikatniveau er PADI Advance Open Water eller lignende, jeg kan anbefale Nitrox tag evt. kurser i Raja Ampat og nyd dykning på samme tid.

Kig på billederne, de taler for sig selv og nyd Manta film i slutningen.

Hav en god tid og nyde et af de mest spektakulære steder på Jorden.

God tur, Ole

Raja Amppat 1 Raja Ampat 8 Raja Ampat 7 Raja Ampat 6 Raja Ampat 5 Raja Ampat 4 Raja Ampat 3 Raja Ampat 2Raja Ampat 9

 

Hej Min profil dækker egentlig over familie på 5 personer. Ole (far), Kirsten (mor), Rikke J (datter) Andreas…

Skriv et svar