Fuerteventura

Skrevet af

“it is all about the weather”

Du kigger op, ser et tungt skydække på himlen, går ud af døren og tjekker om der er en brise. Tilbage til køkkenet og her har de første allerede mobilerne fremme og i gang med at tjekke dagens vejr. Når du er på Fuerteventura og dagen står på kite surfing, windsurfing eller surfing, betyder vejret alt.

D. 7.6.15 landede jeg på Fuerteventura, som er en af de kanariske øer. Det var nemt at spotte kitesurf instruktøren, som var der for at hente mig, ja klassisk solbrun, halv langt hår, cap og utrolig nem at snakke med. Første indtryk af øen er en stærk mistanke om, at man er landet på mars pga. det øde land og vulkanerne der tårner op. Det står dog hurtig klart, at øen har mere at byde på end et øde landskab, for lige pludselig kan man skimte det klare vand og de lange hvide strande, kun brudt af lavasten.

2015-06-07 11.15.562015-06-10 16.31.28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Sol y mar

Midt i mellem andre huse, på en gade midt i Corralejo ligget hostel Sol y mar. Når man ankommer midt på formiddagen, er man næsten sikker på, et næsten tomt hostel, for vejret indebyder ikke til at være indendørs! Du bliver mødt af en lang gang, med utrolige mange badeværelser, så frygt ej piger, der er rig mulighed for tid på badeværelset! Det er et blandet hostel, så du kan komme til at bo med både drenge og piger, hvis du altså ikke har betalt for ene rum. Det er et hostel, så forvent ikke luksus madrasser og aircon, men du kan rolig forvent rene omgivelser, samt 2 køkkener med køleskabe til fri afbenyttelse. Derudover døre der smækker, så husk din nøgle til værelset, for ellers kan du, som mig, stå der med tandbørst og intet andet! Jeg var heldig der var en anden hjemme med en mobil, så kom hjælpen hurtig;) Et andet sted hvor nøglen er vigtig er når du går på tagtarressen, for at nyde vejret på en af liggestolene, men smækker døren uden nøglen, så kan det blive et længere ophold, men det er ikke det værste sted at opholde sig;)

Hver morgen er der morgenmad fra kl 8.30 til 10.00, hvor Consuelo og ofte Annabell vil tage i mod med et smil. Consuelo kan stort set ikke et ord engelsk, men det stopper hende ikke i at prøve at hjælpe og svare så godt hun kan:) Annabell er hjertet af Sol y mar, hun kan svare på alle dine spørgsmål og er en lille bi der for ordenet alt der skal ordnes, Hun er også kontakt person ved spørgsmål og problemer med der hvor du bor.

Hvis  du er en gruppe mennesker der helst vil bo for jer selv, er der lejligheder man kan leje i stedet for og en virkelig lækker villa til 8 mennesker midt i byen.

Hvis du har et pick up til en aktivitet, vil du altid få det af vide hvor tid, dagen før. Du kan betale for at få frokost hver dag, som du vil få med om morgen i en pose, her er der 1,5l vand, kiks, chips og en sandwich, alt hvad du får brug for, på en dag på stranden.

2015-06-07 11.57.11 2015-06-07 12.34.36 2015-06-14 08.31.38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er meget forskelligt hvor mange mennesker og hvilken slags mennesker der er i huset. I den uge jeg var der, var vi max 6 personer. Derud var der Marcus, Marcus, som for lidt ekstra point, på at være oprindeligt fra Hawaii. Han bor der gratis, for derimod, at holde lidt styr på folk, særlig dem der skal tjekke sent ind på dagen. Marcus er også altid god at spørge, hvis du vil vide hvor der er godt at spise, eller at få en øl (dette vil dog være det samme svar, Banana bar!). Desuden fortæller han skræk historie om hvor solbrændt du kan blive hvis du glemmer solcream, og han har ret, husk mere end faktor 30, og nej det hjælper ikke at være typen “jeg bliver aldrig solbrændt”, tag det på, så du ikke får ødelagt feriedagene!! Det skal siges at Marcus flytter til Oktober, så skal du møde denne hyggelig mand, er det inde der.

Folk i huset, laver meget forskelligt, så der er en god chance for, at hvis du rejser alene, at du ikke ser dem du bor med hele dagen, for det ikke sikkert de er tilmeldt det samme kursus som dig. Der er dog i stedet for gode chancer for, at møde andre mennesker hver dag. I huset arrangere de ikke noget om aften, så det er op til dig om du vil gå ud eller lave mad i huset. Ofte er der altid nogen der er klar på at komme ud og smage på det lokale mad. Husk at spise masser af fisk, det er så frisk det næsten synd andet! Der er også en grill i huset, som man kan låne til tagtarressen, men det er noget, man selv må stå for, at få sat i gang og finde mad til. Måden tingene er bygget op på i huset og med aktiviteterne, skal man, i hvertfald når man rejser alene, være god til skabe kontakt med de andre beboer, hvis man ønsker social samvær. Det er dog sjældent svært at falde i hak med de andre i huset.

2015-06-08 21.55.21  2015-06-12 22.08.252015-06-12 19.51.57

 

 

 

 

 

 

 

Corralejo og los Lobos

Corralejo er byen Sol y mar ligger i. Den ligger helt nordlig på øen. Det ikke en stor by, men den har masser af charme, resturanter, butikker og små strande, så man slipper for at gå langt for at dyppe fødderne. Sol y mar, ligger meget tæt på centrum, så det tager kun få minutter at komme til midten af Corralejo.

Hvis du hurtig vil ud til flag beach som er en af de større strande der ligger tættere på, kan du hoppe i en taxa fra hovedgaden, turen koster kun 5 euro. Du kan selvfølgelig også gå, hvilket tager en lille time, alt efter tempo og om du går langs stranden eller vejen.

Fra Corrlejo kan du tage færger til Gran Canaria og Lanzarote, men også til en lille ø kun 20 min væk, los Lobos. Man kan købe forskellige ture for at opleve øen med båd, hvilket alt sammen kan købes nede ved havnen i små boder. Da en fra huset og jeg tog afsted valgte vi dog bare at få en tur/retur billet til 15 euro, som bare bringer dig frem og tilbage. Der er forskellige afgange, men det er meget vigtigt at du kommer med den sidste båd! Får Lobos er nemlig en ø, hvor der ikke rigtig er nogen der bor, der er en lille resturan med 2 ting på menuen og hvis man har booket kan man overnatte en enkelt nat. Dvs du vil være overladt til mågerne hvis du ikke kommer med båden. Har man fulge skræk er dette ikke en ø for dig, mågerne ejer denne ø og er meget beskyttende over for deres reder. Holder du dig til stierne kommer de dog aldrig for tæt på dig.

Øen er et godt sted at gå en god tur og virkelig opleve det øde landskab, som kendetegner området. Turen rundt om hele øen og op og ned fra vulkanen tager ca. 3 timer, igen alt efter tempo. Hvis du ikke gider en lang tur, så prøv at planlægge, at i, i det mindste tage turen op af vulkanen, for udsigten er helt fantastik (tag kun turen hvis der er god sigtbarhed i vejret) du ser tydlig Lanzarote og Fuerteventura. Du kan ende turen, med en tur ved stranden på øen, hvor man også kan snorkel og se lidt af livet under vandoverfladen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015-06-07 14.16.54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

….Og nu til hvorfor Fuerteventura er stedet for vandaktiviteter

Windsurfing, Surfing og Kitesurfing er der rig mulighed for på øen, derudover er der rig mulighed for at sejle, kajak, dykning, snorkling og SUP. Øen er ikke meget mere end 100km lang og omkring 20-30 km bred, det er derfor nemt og hurtigt at komme rundt på øen og vælge strand efter vejret. Det koster ikke meget at leje en bil og komme rundt til de forskellige kyster.

På min uge på stedet fik jeg mulighed for, at prøve begynderkursus for Windsurfing, surfing og kite surfing, de var alle booket hos flag beach watersports center, som er ejet af Ben som også ejer sol y mar. Centret har udgangspunkt fra flag beach, men alt efter vejr og sport blive man transporteret rund til forskellige strande i området.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Windsurfing

Når våd dragten og windsurfing udstyret er hentet, køre vi direkte mod el Cotillo, som er en lille by 20 min kørsel fra Corallejo. Lige uden for byen ligger der en lille lagune, med udsigt til det smukke fyrtårn. Lagunen er perfekt til begynder, for der er ikke fare for de helt store bølger og stadig god plads at bevæge sig rundt på. Man får ikke noget serveret, hvilket er fantastisk, for hvis du vil ud og windsurfe, bør du også vide hvordan man for sat sejlet, så vi startet på stranden, med at få strammet sejlet og sat det på brættet. Derudover får man basis info omkring hvordan man skal forholde sig til vinden i forhold til sejlet og dig selv. Til sidst kommer der en instruktion på stranden hvordan du kommer op på brættet og får sejlet op, det køre altid som smurt på stranden! Så det ud på vandet og ja så er det man finder ud af, at det kommer til at kræve god balance og lære at bruge vind og kroppen rigtig. Når du så for lidt styr på det, er det fedt at få susset at mærke, vinden griber sejlet og du bliver på brættet og skyder fart gennem vandet;) Hele turen tager ca. 4 timer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitesurfing 

Dette var så første gang jeg skulle gøre bekendtskab med denne form for sport og så frem til det!! Begynder kurset består af 4 timer på stranden og et par timer i vandet. Med denne sport fandt jeg ud af hvor meget vinden betyder og hvilket udstyr du har. Jeg havde selvfølgelig ramt en uge med ikke særlig meget vind, hvilket jeg fik af vide var sjældent på øen, da den er kendt for meget vind. Der gik grundet manglende vind, meget tid på stranden med at vente på vinden, så vi kunne komme ud på vandet og få kiteen op. Dette kan godt skabe lidt frustration, men igen hvad kan man gøre, vejret er en ting vi ikke kan styre! Man skal dog desværre forvente at man selv skal være lidt opsøgende oppe omkring instruktørene og Ben for at få info. Kan kun give det råd at det er smart at være forberedt med en god bog og masser af solcream, kan også være du kan låne en SUP og afprøve dine balance evner i ventetiden.

de første 4 timer på stranden, lære du om alt udstyret, hvordan kiten virker i forhold til vinden og hvordan du kan bruge vinden. Så for man ellers udstyret på, og for lov til at styre en prøve kite for første gang. Har man fløjet med en drage før, er det nogle af de samme teknikker man bruger, men selvfølgelig med lidt ekstra finesser.

På Flag beach, som er der hvor vi kitesurfer, er der en masse store sten ved strand kanten, som gør at man skal være øvet hvis man skal kitesurf direkte fra stranden. Derfor bliver udstyret og man selv fragtet med gummibåd  ud på vandet. Desuden kan der være rigtig meget aktivitet omkring stranden, og det kan være svært for en begynder at navigere i dette, og man skal huske at kiten kan være farlig hvis det styrter ned, eller trækker afsted med en, så hold afstand.

Når man er komme langt ud på vandet, pumpes kiten op, og instruktøren hopper i vandet og får den op i luften, så kommer man ned i vandet og bliver sat fast til kiten. Første omgang er det uden bræt. Du skal nu bruge teknikkerne fra stranden og få kiten til at trække dig gennem vandet(bodydraging), her finder man virkelig ud af hvor mange kræfter der er på spil når vinden for fat! Går alt godt med kiten, kommer brættet, og ja det er en en helt ny udfordring, for nu skal der multitaskes! hold kiten i luften og få brættet på fødder og så op! Ja jeg kan godt sige at jeg nåede at komme op og stå på brættet, men det var også det, så forvent ikke alt sker inden for få timer! Og bliver nød til at nævne at falder kiten i vandet, ja så kan det godt kræve nogen kræfter, teknik og en masse danske bande ord at få den op!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Surfing 

Igen gik turen til el Cotillo, men nu ned til stranden. Vi ramte en perfekt dag, hvor tide vandet var perfekt, bølgerne var ikke for høje for begynder. 4 timer er man afsted, det starter med opvarmning og instruktion på stranden og så var det ud i vandet!! Jeg har surfet før og tingene kom heldigvis hurtig til mig. Det er dog vigtig at når man tager ud og surfer for første gange, at man ikke forventer man kommer op og står den første dag, det kræver øvelse!!! Man er dog i gode hænder og vi havde en fantastisk instruktør, der var god til at give os råd i forhold til niveau. Har du surfet før og ikke brug for instruktion, kan du book en guidet tur, dvs du kommer med i bilen ud til stranden, med udstyr og så kan du lege rundt selv med brættet.

Derudover er der lille Ben, lille Ben er fotograf og tager ofte med ud på surfturene og tager professionelle billeder. Han har taget de billeder under denne tekst. Når man er færdig med surf dagen, sortere han billederne, så du kan se alle dem du er med på. Der er der udover nogle få fælles billeder. Billederne kan købes for 8 euro pr styk, eller alle dine billeder plus fælles billederne for 20 euro. Hvis man har lidt interesse i at lære lidt ekstra om sin teknik med brættet, kan det anbefales at købe alle billederne af dig selv, for der er 7 billeder pr sekund, så du får virkelig brudt dine successer og fejltagelser ned i små dele, så du kan bruge dem til at lære hvad du skal gøre næste gang.

2015-06-12 11.12.35 2015-06-12 11.25.18 2015-06-12 12.34.14-4

Hvad skal man vælge!

Prøv det hele hvis du har muligheden;)

Alle tre aktiviteter har sine plusser og minusser, og alle er afhængig af vejret og forholdene. Du kan dog være helt sikker på at være i rigtige gode hænder, alle instruktør er utrolig dygtige og motiverende, desuden kan de en masse forskellige sprog, dog ikke dansk;) Desuden respekter at det er stærke kræfter du har med at gøre, så lad hver med at tro at du kan lære det selv, få som minimum en gangs instruktion!!! Instruktørene siger at det nemmeste er kitesurfing, så windsurfing og surfing, tror det kommer meget an på personen!

På flag beach skal man være obs på det med at man skal ud på båden ved kitesurfing, både hvis du lider af søsyge, samt at når man er mange i båden der skal ud og kitesurfe, kan der godt være en del ventetid i båden. Derudover skal du være tryg ved vandet, for man bliver droppet af med kiten og så sejler de rundt mellem de andre på holdet, så man kan nogen gange godt føle sig alene i verden, men vil dog sige jeg aldrig følte mig utryk og de kom hurtig hvis de kunne se der var problemer.

Alt har en ende…..

Fuerteventura har utrolig meget at byde på, Corralejo er en hyggelig by, som har; strand, skønne resturanter og en skøn atmosfære. Det er nemt at komme til stranden og når du bor på Sol y mar er der ikke langt til tingene. Mange anbefalede mig at hvis jeg kom igen, skulle jeg låne en bil og se resten af øen, som også har meget at byde på, desuden var der også mange der lejede en cykle, eller bare gik lange ture i området. Husk i bil må du ikke lave u-vendinger på vejen, samt bliver du stoppet af politiet for et eller andet, er der ikke rigtig officielle bøder, mere penge i egen lomme afbetalinger.

Er du ikke til vandaktiviteter er der også meget mere at lave på øen, meeeeennn man kan næsten ikke lade være med at hoppe ud i et eller anden vandaktivitet, bare husk “it is all about the weather” når du er på Fuerteventura!

2015-06-12 12.15.58-1

Gode råd

Sæson: Vejret er ret stabilitet hele året. Du vil kunne dyrke alle vand aktiviteter hele året, men har du prøvet at kitesurfe, windsurfe eller surfe før, er der højsæsoner for det; kitesurfing og windsurfing: april til september, surfing: september til november.

Solcream: HUSK det over alt på kroppen, alle i huset blev solbrændt fordi de lige havde glemt det eller ikke fået smurt det ordentlig på, og alle hade sig selv for det!

Resturanter: der er masser af steder at gå ned i byen og alt er billigt, men jeg kan anbefale Tapas Oscar og La Lenza, som begge har fantastisk mad til gode priser. På tapas oscar kan du være heldig at tjener synes du ligner en der skal have noget af det de ikke lige har på menu kortet og få lov at smage på de lokale retter.

Søsyge piller: hvis du ikke er så søstærk og skal lære at kitesurfe og derfor ud på en båd, eller hvis du skal til los Lobos kan der også godt være behov.

Tøj: i mens jeg var der, var det rart at have en bluse og lange bukser med til om aften da der nogle aftner kunne blive lidt køligt.

Træning: man behøver ikke være i sit livs form, men alle aktiviteter kræver noget ekstra af dig fysisk, så have lidt god grundform vil altid være en hjælp;)

Skriv et svar