Klatring eller surfing?

Skrevet af

Jeg har nu været på to typer af AKTIVE FERIER begge som begyndere og vi kan hurtigt blive enige om, at det er langt federe end at ligge på en strand i en uge!

Men med Bering Rejser er der meget at vælge imellem. Vi vil derfor sætte to ”adventure-camps” overfor hinanden:

KLATRE-CAMP på Kalymnos, Grækenland og Wind &kite-CAMP i Lagos, Portugal 

Sociale camps:

På begge camps kommer man hinanden meget ved og det er en fed måde både at lære nye mennesker at kende på og tage på eventyr med sine venner.

I Lagos (Wind-camp) bor man på The Mansion. Her kommer man særligt tæt på hinanden på trods af, at wind- og kite-surfere er adskilt om dagen.

På Kalymnos (klatre-camp) kan man vælge forskellige bolig muligheder. Her ligger værelserne mere individuelt, men til gengæld er man mere sammen gennem sporten, der kræver fuld tillid mellem sikrer og klatrer.

Både Kalymnos og Lagos byder på hyggelige små byer. Lagos by er lidt større – til gengæld er maden klart bedre på Kalymnos.

Sporten:

Det er nok her de to camps adskiller sig mest.

På Wind-campen hersker den ægte surfer ånd, hvor alting drejer sig om vejret og meget tid går med at vente på vinden. 20 minutter bliver hurtigt til en time i Lagos, men er du god til at slippe tøjlerne og tage tingene som de kommer, kan netop dette være en utroligt afslappende måde at holde aktiv ferie på.

Surfing er derfor også meget sæsonafhængig. I start juli var vi utroligt heldige og havde 6 ud af 7 dage på vandet. Kiterne surfede ca. 3-4 timer typisk sent på eftermiddagen. Windsurferne var typisk på vandet 2-3 timer ved middags tid eller først på eftermiddagen.

I forhold til sværhedsgraden, kan windsurfing sagtens læres på en uge. Det kan kitesurfing også, men det lod til, at de som havde taget et par undervisningsgange eller en tur i kabelbane hjemmefra kom lidt hurtigere på vandet. På den vindløse dag tog vi med surferne ud i bølgerne. Her oplevede man lynhurtigt succes, til gengæld var det hårdt arbejde at bevæge sig ud til den gode bølge.

På klatre-campen var vi rigtig glade for, at vi havde brugt et par dage i Danmark på at blive certificerede til at sikre hinanden. Det betød, at vi kunne komme hurtigt og sikkert i gang. Vi oplevede at klatringen krævede langt mere samarbejde, hvilket i vores øjne gav lidt ekstra spænding på eventyret. Derudover oplevede vi klatre-campen som mere effektiv og struktureret, idet der var faste aftaler for klatredagene og mødetider. Vi klatrede fra ca. 8-14, fem dage med en fuld fridag i midten. Her var vi mest afhængige af at finde skygge, men der var klipper nok til at vi/Simon altid kunne finde os et godt sted at klatre.

 

Så hvad skal du vælge?

På denne baggrund vil jeg ikke give nogle anbefalinger. Begge camps er fede oplevelser, men de er også meget forskellige og det vil derfor være individuelt hvad der lige præcis passer DIG bedst!

Personligt er jeg klart drevet af højder frem for hav. På Kalymnos fandt jeg den perfekte blanding: højder med havudsigt! Derudover har jeg det rigtig godt med effektivitet og struktur. Jeg følte derfor, at jeg fik mere ud af klatre-campen, hvor vi både havde mange timers klatring og tid til at opleve øen.

Men har du nemt ved at finde din indre surfer-ånd og nyder du en rolig formiddag, hvor du har god tid til at komme dig over gårsdagens/nattens eventyr, så gå hvor vinden blæser: sæt kurs mod Lagos!

AKTIVE FERIER FOR BEGYNDERE Vi er to friske piger, 25 og 28 år, fulde af humor og liv.…

Skriv et svar