Lagos surfer-camp

Skrevet af

Først efter rejsen var bestilt og betalt gik det op for os: Vi skal på surfer-camp i Portugal… YIIHAAW!.. Åh f***k: vi skal på SURFER ferie i Portugal!! Alvoren rullede ind som tågebanker ved daggry: Skræk scenarier: fralandsvind, hajer, alle de steder vi kunne få skader! Burde vi have trænet op? Oh well.. med kun 2 uger til afgang og en bacheloreksamen, der lige skulle overstås inden da, var der ikke meget andet at gøre end at kaste sig ud i det..

Så… Turen gik til Lagos på årets aktive ferie. Mette, Anne og Mads. Som den opmærksomme læser måske har bemærket, var vi lidt i sidste øjeblik og vi måtte derfor til Hamborg efter de billigste flybilletter til Faro. Turen til Hamborg oplevede vi dog som liiidt lang i forhold til besparelsen.

Lækkerier til køreturen

Lækkerier til køreturen

I Faro lufthavn stod Fransisco klar med velkomst-skilt og en minibus. Efter en times kørsel kørte vi ind ad bymuren som omgiver den gamle del af Lagos by. Her blev vi mødt af lange smalle gader belagt med polerede brosten i fine mønstre.

Fransisco standsede minibussen i en gade der var lidt smallere end bussen selv. Her klemte vi os ud og blev mødt af vores smukke blonde værtinde Ilunga. Ilunga viste os ind på The Mansion, som var base for kite- og windsurfere. The Mansion er to huse, som er koblet sammen med en lille hyggelig fælles gård (herefter ”Gryden”). Gryden blev hurtigt samlingssted og omdrejningspunkt for vores ”Camp expirience”. Vi var 11 entusiastiske hoveder med meget forskellig erfaring indenfor kite/windsurfing – det lovede godt for det sociale samvær.

Gryden

Efter et par timer i Gryden blev vi hentet af Phillip, en lokal kitesurfing-instruktør, som kørte os til Surfers point. Her fandt vi ud af, at kitesurfere og windsurfere ikke surfer samme sted. Det var lidt ærgerligt, da Mads skulle kite og Anne og Mette skulle windsurfe. Ofte surfede vi også forskudt af hinanden tidsmæssigt, da windsurfing ofte lå om formiddagen og kitesurferne ventede til eftermiddagen for at få lidt kraftigere vind.

Windsurfing var en spændende oplevelse! De første dage var der rigtig meget vind! Dagene gik meget med at kravle op på brættet, hive sejlet op og klamre sig til bommen ofte efterfulgt af et højt plask. Men vi morede os. Herefter fik vi dog hurtigt fornemmelsen af at kontrollere brættet og sejlet Det hjalp meget på det, at vi havde en næsten vindstille dag, hvor vi kunne øve os i at styre sejlet uden at falde i vandet. Det blev dog hurtigt lidt frustrerende at kigge på den samme parasol i 20 minutter.

Wind in the sails!

Wind in the sails!

De sidste dage var vi blevet helt gode til det – der var god fart i brættet og vi kunne surfe ud og vende tilbage til samme punkt – SEJR!

Vi var fantastisk heldige med vejret – 6 ud af 7 dage med vind. Vi havde det bedste selskab, fik super lækker mad og testede byens virgin cocktails. Ikke mindst har vi nydt Lagos by med de hyggelige gader, små butikker, mange caféer, historiske gamle bygninger og smukke strande. Det har været en skøn tur – ikke uden udfordringer – men alt i alt et skønt sted!

Aften-hygge

Aften-hygge

Tips og tricks

 • Spisesteder
  • The garden – En rigtig hyggelig og meget populær gårdhave, der byder på drinks og diverse grillretter. Det er en god idé at bestille bord i forvejen.
  • Italiensk is – På en meget varm dag fandt vi den italienske iskiosk, her smagte hver is helt fantastisk og den muntre ismand havde mange smage at byde på.
  • Miam miam glu glu – En restaurant, hvor man ikke skal sætte forventningerne for højt. Vi var virkeligt uheldige med maden – det meste var forkullet eller glemt! Ejeren forsøgte dog så godt han kunne at rette op på det og vi må indrømme, at den glaserede gedeost var fantastisk lækker. Et godt råd er, hvis du ønsker din bøf medium så bestil den red.
  • Paella og bbq på surferhouse – På de fælles hyggeaftener hvor vi mødtes med de langhårede surfere på surfhouse, diskede surfmama op med fantastisk paella og bbq. Disse fællesaftener er en stor del af den hygge og det fællesskab der opstår blandt surfere, kite- og windsurfere.
  • The green room – En god og stemningsfuld restaurant, der bød på lækker mexicansk mad.
 • Seværdigheder/aktiviteter
  • Bymuren og fæstningen omkring den gamle bydel er hel klart en gåtur værd. Bare ud af byporten og så kan du følge de fint anlagte parkstier rundt langs med muren.
  • Butikkerne bød på mange billige og ”ferietypiske” ting, men mange butikker havde også nogle anderledes og spændende ting. Fx korkbutikken, der solgte alt fra hatte til sko lavet af kork.
  • Stranden ved havnen er et fantastisk hyggeligt sted med små laguner omkranset af klipper og huler.

 

 • Andet
  • Selvom der er mange steder, der tager visa, er det rart at have kontanter i byen. Men der er også hæveautomater som ikke er så svære at finde.
  • Vores oplevelse af de portugisiske instruktører var, at de var lidt sløsede. Det er vigtigt, at du selv har øje for din egen sikkerhed og for at få den bedste oplevelse er det vigtigt, at du klargør dine forventninger overfor instruktørerne.
  • Transport: vi bestilte en plads i Fransiscos minibus. Det var dejlig nemt. Men der er også muligt at tage toget fra Lissabon.
  • Pak tasken aftenen inden hjemrejsen, så diskonight ikke får dig til at misse flyet – En af vores gruppemedlemmer havde haft det rigtig sjovt den sidste aften og lå derfor stadig og sov, da Fransisco kom for at hente os. Han nåede kun lige præcis med, fordi han allerede havde pakket tasken

AKTIVE FERIER FOR BEGYNDERE Vi er to friske piger, 25 og 28 år, fulde af humor og liv.…

Skriv et svar