Skisafari i Dolomitterne

Skrevet af

Man klikker skiene på, høre lyder af en gruppe forventningsfulde mennesker, jeg tager en dyb indånding af frisk bjerg luft, kigger op og ser solen stige op bag dolomitterne, en ny dag er i gang.

En kold dag i November tager jeg en beslutning. Bare fordi jeg ikke kan få skiferien til at passe med venner, skal det ikke forhindre mig i, at mærke sne under skiene denne sæson. Mulighederne er mange, single ture, alene med børn ture osv., men når man ikke er ude på at finde en kæreste eller er alene med børn, og desuden ikke har lyst til at være selv en hel skitur, hvad gør man så? mit svar blev skisafari. Skisafari er et koncept som nogle enkle skiferie udbyder tilbyder.

Hvad er en skisafari? Det er flere dage i streg på ski, du har alt i en rygsæk og guiderne er de eneste der ved hvor vi skal få vores nattesøvn….det er den meget korte version….den lidt længere udgave for du her:

Fredag i uge 4, 2015 hoppede jeg på en bus i Kolding og endte i Canazei lørdag morgen. Guiderne var klar til at tage i mod os og der var styr på alt fra ankomst til man forlader Italien igen. De første 2 dage går med at få gang i benene, hvor man nyder ski området ved Canazei. Turen Sellaronda, som er turen rundt om bjerget Sella(ligger næsten i navnet), kan man sagtens bruge en dag på(tag den orange rute, for der får du mest skiløb). Husk på turen at holde øje med tiden, for strander man på den forkerte side af passet, bliver det dyrt i Taxa hjem;) Hvis solen står højt og vinden er stille, bør man stå tidlig op, ramme første lift(hvilket man bør gøre ligegyldigt hvad) og gå målrettet efter Marmolada. Marmolada er det højeste punkt du kan komme med lift og derefter ski ned. Udsigten fra over 3300 meters højde må du ikke gå glip af og da slet ikke turen ned på ski! Derefter bør man ende turen ved liften op til Marmolada igen, her klikker man skiene af, smutte over vejen, på med skiene og så stille og rolig ski igennem iskløften hvor der på bjergsiderne er masser af vandfald som er blevet til is og her vil man ofte kunne spotte en masse is klatre.


2015-01-24 11.44.342015-01-31 12.41.262015-01-31 10.41.00

 

 

 

 

 

 

Første aften i Canazei møder man den gruppe man skal afsted med, 11 mennesker, i alder fra midt 20érne til midt 50érne, samt to guider. Vi nyder en middag, mens vi høre om turen og allerede begynder at få en følelse af at vi er en god gruppe.

Mandag morgen står vi klar, alle med rygsækken, hvor der er gået sport i at have mindst muligt med, bussen kommer og vi er afsted på skisafari. Fredag vil vi igen se hinanden i øjne, med en øl i hånden og røde kinder, og vide at vi har fået en helt fantastik oplevelse med os.

Turen skal opleves, man er for det meste først på pisten, man skal ikke bekymre sig om pistekort, bus tider, hvilket område er godt og det er fordi guiderne har styr på det hele. På turen bor man på små refugio oppe i bjergene, som hver har deres charme, fra udendørs karbad, sauna, udsigter man for svært ved at slippe igen, altid god morgenmad og lækker italiensk 3 retters menu til aften.

Skituren er for dem der elsker at have lange dage på ski, at lige meget hvor du ser hen, er der en ny fantastisk udsigt, få et godt sammenhold med nye mennesker, god mad, men ikke mindst, få alle mulige små oplevelser, som man ikke plejer at få på en skiferie. Man er i et nyt område hver dag, med både world cup pister og lange skovpister, og med hvert område forskellige oplevelser.

Jeg ved at mine næste skiture for svært ved at leve op til denne tur.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta:

Canazei: Beliggende i det nordlige Italien, i bjergkæden dolomitterne. Det er et af verdens største skiområder, superski dolomitterne. Man er næsten sikker på sne, da de har så mange sne kanoner at de kan dække pisterne, hvis vejr guderne ikke er med dem. Der er mange mennesker i Canazei området, så pisterne kan føles fyldt til tider, så hop på en bus til et af de nærliggende områder og nyd skønne pister uden alt for mange mennesker.

Transport: alle selskaber tilbyder kør-selv, fly eller busser(jeg var positiv overrasket over busturen, desuden fordi man for 2 ekstra dage på ski, når man ikke flyver).

Skisafari tips: god rygsæk som du kan stå på ski med, din kuffert kan du efterlade i Canazei mens du er på tur, euro med til hele turen, da du ikke kan forvente de tager dankort på pisterne og ellers husk at nyd udsigten! og husk dette er ikke en tur hvis du ønsker afterski hver dag, men hvis du skal afsted en af de dage du er i Canazei, er det på paradise at det sker:)

Skisafari: Jeg var på 5 dags safari tur og havde derudover 3 dage for mig selv i Canazei, men de havde både 8 og 2 dags ture hos Trierski som jeg rejste med, samt man kunne booke til private grupper. Det hjælper at være i nogenlunde form, desuden skal du være en habil skiløber, men behøver ikke være ekspert, for at tage på denne tur.

hvis du ønsker mere info om turen så spørg bare løs!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tags:

Fakta: Maiken Bilde Lauridsen født i 84´, for nogen går jeg bare under Bilde, eller flodhest....men det er…

Skriv et svar