Surf´s up i Portugal

Skrevet af

Nu nu nu, bølgen er rigtig, smider mig på boardet, mærker bølgen komme, og så starter det, padler løs med armene, rammer bølgen, 1. stræk armene, 2. træk benet ind under dig, kom nu du kan godt, 3. op op op…..jeg står, jeg surfer!

August 2014, rejste jeg på solo eventyr til Lagos i Portugal, nu skulle jeg være surfer!

At ankomme til Surfe experiences hostel i hjerte af Lagos en sen aften, er ingen problem, for man føler hurtigt bare man er kommet hjem. På hostelt er der altid mennesker at snakke med, enten er de i fællesrummet, ellers bliver der hygget på tagterassen.

2014-08-07 15.35.342014-08-07 20.50.18

2014-08-07 15.35.45

 

 

 

 

Det kan klart anbefales hvis man rejser selv, at bo på selve hostelt, for det er mødestedet, for alle der er tilknyttet the surf experience. De forskellige lejligheder de har rundt i byen, blev nu også rost, så man er godt stillet lige meget hvad.

 Den daglige morgen rutine

Omkring kl 9 tager første gruppe afsted, og så følger de næste hurtig efter. Man kan inden da forsyne sig med morgenmad i køkkenet, og derefter selvfølgelige rydde op efter sig selv! Den første morgen mødte jeg for første gang den skønne Rachel, som er hjertet af køkkenet. Hun er blæksprutten i huset, og sørger for alle har det godt, har du brug for noget så spørg Rachel. Den første morgen og morgerne efter, var morgenmaden et af de steder man lige fik set nye og kendt ansigter an.

Når morgenmaden var spist var det med at gribe håndklæde, solbriller, solcream og hvad du følte du ville få brug for, og så ud og stå klar foran døren. Når man var nok, kom en af instruktøren og tog os med op til rummet, med alt udstyret. Første dag for du udleveret våddragt der passer og et surfboard der passer til dit niveau, har du dit eget udstyr kan du få lov at opbevare tingene i rummet.

Hver dag var virkelig en ny dag, for alt efter vejr og vind, blev dagens strand valgt ud, så du ved ikke altid hvor du ender, men nogen gange, gør vejr og vind også, at man tager på den samme strand flere gange.

ANBEFALING: kom ud af fjerene, og kom med den første bil, der er noget særligt ved at være de første på stranden!

Surfing

Hvis man som mig, aldrig har været i Portugal, og så tænker, det varmt vejr, ergo må der være varmt havvand, så vil man nok bliver overrasket, over hvor koldt vandet er! det er nødvendigt med en hel våd dragt, dog ikke sko og handsker, for så koldt er det heller ikke.

Surfing er ikke nemt, så det sagt! men man er virkelig godt guidet af dygtige og tålmodige surfinstruktør. Surfing skal opleves hvis man er til vandsport og udfordre sig selv fysisk. Alle kommer op og stå på boardet og får en fornemmelse af at ride på en bølge, man skal dog ikke forstille sig, at man lige surfer gennem en tunnel efter en uge;) Jeg fik selv udfordret mit temperament. Man kan blive frustreret, når man kæmper sig ud med boardet, bølgerne hammer ned over dig og så, når du endelig tænker nu er den der, så falder du af boardet og skal starte forfra. Det sjove er at man bliver grebet af det, lige så hurtig man falder af, lige så hurtig griber man boardet og kæmper sig ud igen, for det må kunne lykkes….

Hvis man føler man har brug for et hvil, kan man altid ligge sig op under fælles teltet eller ligge og nyde solen, du er sjældent den eneste der hænger ud der, så der er altid nogen at snakke med. Ellers trænger maskotten Cookie altid til at blive kløet bag øret. Man er for det meste på stranden hele dagen, og turen til stranden er lang, så man kan ikke bare smutte hjem, i løbet af dagen:)

Desuden skal frokosten som Rachel har sørget for fremhæves, den er altid lækker, og serveres på bedste surfervis, på et surfbræt!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Resten af dagen…

På turen hjem fra surfturen, er instruktørene nemme at overtale til, at stoppe hos den lille lokale is butik, med en ejer der er noget helt for sig selv og med dejligt hjemmelavet is!

Derudover, selvom man sidder klemt sammen i Land rover, eller hvis man er heldig, er i mini bussen, så er turen frem og tilbage til stranden, altid skøn, for her får du set en masse af landskabet og byerne omkring Lagos.

Når du kommer tilbage og har afleveret udstyret, så det ned og tjekke tavlen i køkkenet, for her står aftens plan, og der er altid en plan, fx paella aften på taget eller fælles spisning på en af de fantastiske restauranter i byen. Fællesspisning i huset betaler man et lille beløb for, ofte på restauranterne deler man regning. Der er altid en gruppe mennesker og instruktør der deltager, så man er sikker på selskab, ellers må man altid bruge køkkenet hvis man vil bliver hjemme og lave sit eget. Vi havde dog en aften i køkkenet med en kakerlak situation, så man skal ikke være sart;) . Efter maden, er mulighederne mange, og man kan hygge sig sammen på taget, se film i fællesrummet, eller besøg en af de mange bar og diskoteker i byen, så man kan hurtigt lære nye mennesker at kende.

2014-08-04 19.02.39 2014-08-06 21.47.32 2014-08-05 16.34.15

Lagos

Selvom man er der for at surfe, kan en fridag fra det godt anbefales. Der er mange aktiviteter ud over surfing, fx waveboard parken, rideture eller kajaktur. Spørg personalet, de er altid gode til at anbefale aktiviteter og hvordan man køber dem. Du kan også altid vælge at låne cyklerne, og bare cykle ud og se området helt gratis. Min fridag gik med at nyde selve den flotte by (ja det blev til lidt shopping og is også) og deriblandt den gamle del af byen, med bymuren og havnen.

Jeg valgte desuden, at book en kajak tur, som startede ved havnen. Man var en mindre gruppe med guide, der drog afsted langs kysten og ind i alle de smukke grotter og gemte strande. Det var virkelig en god oplevelse, det kan  dog være godt at forehøre sig, om hvilken tur på dagen, der giver bedst mulighed for, at komme i grotterne pga. tidevandet. Man skal være opmærksom på, at der er meget aktivitet på vandet, der kommer både sejlende med turister, så der kan komme nogle bølger mod kajaken!

Du vil også opleve, at instruktøren på surfturen, vælger at vi skal opleve noget andet, hvis fx bølgerne ikke rigtig er med os. Vi var så heldig, at komme med ud til en dam, hvor man kunne springe fra, det var en helt vild oplevelse at tage hoppet, men husk at hold på bikinitoppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2014-08-04 19.29.10OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til slut….

The surf experience er et fantastisk firma, fordi de ikke opføre sig som et firma, men mere som en folk mennesker, der åbner deres hjem og deler deres passion med en. Jeg mødte folk fra Irland, Frankring, Spanien, Rusland, England og Danmark, som alle var med til, at gøre min tur skøn og jeg glemte, at jeg var rejst selv af sted, for jeg følte jeg var sammen med venner.

1….2………..3 op på boardet føl suset af at det lykkes, du bliver måske ikke surfer efter en uge, men du får blod på tanden til at gøre det igen, igen og igen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gode råd

Solcream: vigtigt! rigtig surf solcream til ansigtet kan anbefales, for solen er stærk på vandet.

Øjne: jeg blev solskoldet i øjnene, da de er meget lyse, så husk at beskyt dine øjne når du kan! en halv dag i skyggen og masser af vand i øjne hjalp dog, men det var hårdt for mine øjne.

Tøj: Det var lidt køligere end forventet om aftenen, så hav en cardigan med.

Spisesteder: spørg Rachel, eller tag med på de planlagte ture om aftenen. der er lidt for en hver smag, og jeg oplevede kun gode steder, til gode priser. Et sted skal særlig fremhæves, Escondidinho, det er en skøn lille lokal fiske restaurant, som selv stort-set-ikke-fiske-spiser som mig, fandt helt fantastisk, for fiskene smagt fantastisk! og ja så bør Nah Nah Bah også lige fremhæves, hvis man trænger til burger, det er det eneste rigtig sted at få det!

Transport til og fra lufthavnen: Jeg betalte for at blive hentet i lufthaven, hvilket var virkelig godt, både fordi det var nemt, men også hyggeligt, at få en snak med surfinstruktøren som kørte, omkring livet i Lagos. Du vil kunne tage tog eller bus som er lidt billigere, frem og tilbage, men det kan tage længere tid.

 

 

 

Skriv et svar