Tisser du i din våddragt?

Skrevet af

Dette er en historie om en våddragt-novices kamp mod våddragten.

Kun få gange havde jeg været inde i en våddragt, inden at jeg ankom til Surfstar Marocco. For mig var der ingen fantastiske minder forbundet med våddragt – ej heller dissideret dårlige minder. Sådan en fætter er praktisk og tjener helt sikkert et godt formål, når vi taler om at opholde sig i køligt vand i længere tid af gangen. Den er helt sikkert også god til beskytte mod blå mærker og hudafskrabninger, når jeg nu skulle rundt på surfboard.

Lige der stopper festen så! For mig var det ren ballade at bakse mig ind og ud af denne stramt siddende tingest.

Ved afrejsen til Marokko var jeg ramt af influenza og havde giga snotnæse. Det hjalp helt sikkert ikke på mit overskud i forhold til kampen med våddragten.

Surfing Marocco

‘It very important the suit fits!’

Første dag efter morgenmaden gik jeg i kælderen for at blive udstyret med våddragt. En af de søde instruktører kører en tur med elevatorblikket, stikker mig en dragt i hånden og kikker afventende…. ‘Oh – you want me to try it on?’, er jeg så skarpsindig at regne ud. ‘It very important the suit fits!’, lyder meldingen. Tøjprøvning er på listen over ting, jeg ikke er begejstret for, så tanken, om at skulle iføre mig den tingest uden et prøverum og med tilskuere, var slet ikke tiltalende. Men nu var jeg taget til Marokko for at opleve noget nyt, og i den anledning havde jeg ja-hatten på, så jeg gik i krig. Lad mig formulere det således: Heldigvis er det sjældent, at jeg føler mig så dum, som da jeg hoppede rundt på ét ben der i den marokkanske kælder og forsøgte, at få fod nummer 2 igennem det meget lidt samarbejdsvillige våddragt-bukseben.

De har sørget for en snor i lynlåsen – GENIALT !

Fødderne er igennem og så mangler ‘kun’ armene. I noget der føles som 100 år, står jeg med halvdelen af armene stukket ind i ærmerne – men armene er trukket halvt bagud og jeg kan bare ikke få våddragten løftet op over skulderne. Stressen melder sig – bussen til stranden kører kl. 10.00 og jeg havde ikke kalkuleret med, at dette skulle tage lang tid. I tågerne husker jeg ikke, hvordan det lykkes – men op kom den.

Så skulle der bare lynes. Smart som det er, er lynlåsen placeret på ryggen!?! På dette tidspunkt er min næse igen begyndt at løbe og jeg kampsveder og pruster som en søløve. Den søde instruktør (der heldigvis har været optaget af nogle andre våddragtafhentere) kommer og hjælper med lynlåsen. Det viser sig, at de der våddragtdesignere har tænkt så langt, at de har sørget for en snor i lynlåsen, til at jeg selv kan lyne op og ned, selvom det er på ryggen. GENIALT !

Våddragt bliver godkendt og jeg bakser mig ud af den. Dog finder jeg et trappetrin, hvor jeg sætter mig og lidt mere elegant kommer af med våddragten. I bagklogskabets lys skulle jeg bare have beholdt den på, for en time senere startede cirkuset forfra.

Vi ankommer til stranden. Alt om våddragt og snot er gemt, da jeg ser ud over det smukke blå Atlanterhavet, dufter saltvandet, mærker sandet mellem tæerne og hører bølgernes brusen.

Opvarmning i våddragt er nitten

Men dragten skal på igen – denne gang med ekstra faktor: SAND. Overvejer helt at droppe våddragt, men vandet er 18 grader og jeg er rimelig pivet, når det kommer til koldt vand. Endelig står jeg klar med mit surfboard under armen. Undrer mig over, at jeg ikke er den sidste, der er klar. Mon andre også har udfordringer med dragten? Nu er det ikke anderledes end at vi bliver kaldt til opvarmning. Ny erfaring bliver at opvarmning i våddragt er nitten. De efterfølgende dage ses jeg med våddragt hængende rundt hofterne til opvarmning.

To Pee or Not to Pee in a Wetsuit?

Vi kaster os i bølgerne og livet er skønt. Pludselig lyder spørgsmålet ‘Is there a toilet here?’ Ups – det havde jeg da heller ikke tænkt på. En af de garvede surfers svarede: ‘You just pie in your wetsuit’. Vi var flere, der fandt tanken frastødende og turen gik istedet bag en busk, hvor kampen med våddragten blev genoptaget. Denne diskussion var vi ikke alene om – jeg ved nu, at andre også har været i en kold & klam wetsuit….

Læs: the 10 golden rules To Pee or Not to Pee in a Wetsuit

Note til mig selv: Tag ikke våddragt af til frokost, hvis den skal på igen !  

Ved frokost har jeg brug for luft under den tillukkede våddragt. Af kommer den og bliver kørt rundt til en god blanding våd & klam med sand. Da den skal på igen, øffer jeg voldsomt. Heldigvis er jeg den eneste dansker, så de andre forstår ikke ordret, hvad jeg får sagt … En af de senere dage kommer jeg slet ikke i vandet efter frokost, for jeg orker ikke kampen mod våddragten.

‘Tag en plastikpose på foden’

Da jeg sidste dag ved aftenhyggen sad og pev lidt over mine våddragt frustrationer, kom der et tip på bordet, som jeg endnu ikke har testet. ‘Tag en plastikpose på foden, inden du kravler i våddragten, så glider du fluks igennem’

En fyr ved navn Bryan har også oplevet udfordringer med at komme ind og ud af en våddragt, så han har udviklet en våddragtsok. Se mere på WETSOX.com

Turen var i øvrigt fantastisk – og er jeg ikke længere novice

Mine minder om våddragt rangerer helt sikkert ikke på top 10 over gode minder – dog er minderne fra Marokko blevet sjovere her lidt på afstand. Turen var i øvrigt fantastisk. Jeg vil påstå, at våddragt ikke min favorit beklædningsgenstand. Heldigvis er jeg ikke længere novice ud i våddragt verdenen.

Afslutningsvis fristes jeg alligevel til at spørge: Tisser du i våddragten?

Kærligst Elin Tabitha

Læs også min blog om resten af turen til Marokko her på Adventuretellers.com

INFO: Find mere information om yoga&surfrejser hos De Brede Planker & Surfstar Morocco

Skriv et svar